Oplever I udfordringer med måltiderne derhjemme? Selektive små spisere, der proklamerer ”Det kan jeg ikke lide!”, før de overhovedet ved, hvad der er på menuen?
Måske er I styret frontalt ind i kræsenhedsfasen hjemme hos jer og veksler mellem at give efter for jeres barns ønsker hhv. stramt fastholde at barnet SKAL smage på grøntsagerne eller spise op – måske med store frustrationer på begge fronter til følge? I så fald er I langtfra de eneste forældre, der er landet et uheldigt sted ift. familiens måltider.
Modsat, hvad mange tror, så har kræsenhed og magtkampene ved spisebordet ofte ikke meget med mad at gøre. Mad er normalt triggeren (enten den konkrete broccoli eller det at blive kaldt til bordet), men de dynamikker, der udløses ved spisebordet er som regel relateret til vores forældretilgang og det spisemiljø, vi faciliterer derhjemme. Når måltidskonflikterne spidser til, kan det ofte lede til det, jeg kalder mad-angst, hvorved både børn og voksne suges ind i selvforstærkende cirkler af undgåelse, bekymringer, konflikter og pres.
Jeg har arbejdet som psykolog i USA, hvor overvægt er en af de største udfordringer for børn og voksne. Jeg har set, hvordan manglen på en måltidskultur har sat sig dybe spor i den amerikanske tilgang til mad og spisning og hvordan dette er et tiltagende problem. Jeg startede sammen med min mand konceptet Real Food Hero, som handler om at vi må tilbage til spisebordet og de fælles måltider, at vi må erkende at vores spisemiljø er tæt forbundet med den måde, hvorpå vi og vores børn spiser på lang sigt. Jeg har holdt foredrag om dette, udarbejdet et online kursus samt hjulpet børnefamilier i USA og andre lande med at komme tilbage på måltidssporet. Du kan blandt andet følge med på vores hjemmeside eller via de sociale medier, her.
Min tilgang som psykolog er ikke centreret om hvordan vi laver mere børnevenlig mad eller hvordan vi får vores børn til at makke ret og spise op. I stedet er mit fokus, hvordan vi hjælper vores børn gennem kræsenhedsfasen på en måde, hvorpå de får et godt og balanceret forhold til mad på lang sigt. For mig er det vigtigt at vi får øje på, at det ikke handler om at vinde kampen om grøntsagerne på tallerkenen i aften, men om det gode og sunde forhold til mad, om at lytte til kroppens signaler og om at have madmod.
Jeg kan derfor tilbyde Food coaching for forældre, foredrag til fagprofessionelle (f.eks. pædagoger, sundhedsplejersker mv.) samt online forløb.
Kontakt mig for at høre nærmere (eller læs mere under Foredrag), så vi kan finde frem til hvad behovet er for dig/jer og hvordan formen skal være.