Foredrag: 

Jeg tilbyder forskellige foredrag og vil kunne tilbyde (evt. tilpasse) nedenstående eller på bestilling udføre andre foredrag, der er indenfor mit speciale - kontakt mig for at høre nærmere.

 Angst for begyndere: 

Man mener, at 10 % af alle børn rammes af angst, hvilket svarer til 2-3 i hver skoleklasse. Det at have angst har en betydelig indvirkning på et barns trivsel og på familien omkring det, men også på barnets skolegang og øvrige aktiviteter.   

Har du, dit barns skole eller din arbejdsplads brug for en indføring i, hvilke mekanismer, der gør sig gældende hos børn med begyndende angst? Kunne I have behov for at høre om, hvad man kan gøre derhjemme, få tydeliggjort hvordan angsten spiller ind på familien og i skolelivet og hvordan man kan dæmme op for de konflikter, som angsten ofte trækker med sig?

Dette foredrag tager udgangspunkt i de helt grundlæggende ting, der er værd at vide om angst, inklusive hvornår det er tid til at overveje, om der skal mere hjælp til for at afhjælpe et barns angst. Skoler og børnehaver kan med fordel udbyde dette som et præventivt tiltag og dermed signalere overfor elever og forældre, at man tager børns trivsel alvorligt og aktivt ønsker at forebygge og afhjælpe angstproblematikker. 

I vil blive klogere på, hvad der er på spil i de situationer, hvor børn f.eks. er bange for at gå i skole og forældre oplever dilemmaet i, om de skal presse eller skærme barnet: Skal han i skole eller skal han have lov til at blive hjemme? 

Mange forældre og lærere kan blive forvirrede og frustrerede og have tanker om, hvorvidt de er for hårde eller for bløde ift. det angste barn. Om det, de gør, faktisk hjælper eller skader barnet. Det går vi nærmere ind i her. 

Foredraget er krydret med eksempler fra virkeligheden og min erfaring er, at de fleste kan genkende sig selv og deres børn heri. 

Tag kontakt i dag for at booke dit foredrag. Jeg laver også gerne foredraget på engelsk. 

Se mere her VIDEO

Madmod og måltider:

Hvis I derhjemme, i børnehaven eller i skolen kæmper med måltidsfrustrationer, kræsenhed og afvisning af mad, så er dette foredrag oplagt for jer. 

Vi taler om do’s and don’ts, når det kommer til måltider og den måde vi taler om mad. Vi ser på konkrete tiltag til at motivere børn til at få mere madmod samt hvordan det med søde sager kan håndteres så børn får et sundt og afbalanceret forhold til den side af maduniverset. 

Som psykolog betoner jeg vores forældretilgang/pædagogiske tilgang og det spisemiljø, vi faciliterer for vores børn, for kræsenhed og måltidskampe handler nemlig oftest ikke om maden, men meget mere om den måde, vi tilgår vores måltider. 

I langt de fleste sammenhænge har vores pædagogik og vores forældreevner udviklet sig meget over de seneste årtier, men når det kommer til måltider, så er det som om, vi ofte falder tilbage i en 1960’er-lignende pædagogik, hvor pres, tvang, manipulation og ”Du har bare at spise op!” hersker, nogle gange krydret med belønninger for at spise alle grøntsager på tallerkenen. Desværre ved vi, at de strategier er skadelige ift. at få et sundt og intuitivt forhold til mad. 

At bekæmpe kræsenhed og måltidsfrustrationer handler i virkeligheden om meget mere end at få vores børn til at spise de der gulerødder, der ligger på tallerkenen i aften, det handler om at få et godt og sundt forhold til mad på den lange bane.

Tag kontakt i dag for at booke dit foredrag. Jeg laver også gerne foredraget på engelsk. 

Se mere her VIDEO